Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Прочитај повеќе

IN TOUCH WITH TOMORROW
ihs-middle-service-box-1
Во рамки на овогодинешната гимназијада, во салон 19:19, премиерно заблескаа нашите ученици со претствата „ДИПЛОМоронец“.
ihs-diplomoronec
Под менторство на проф. Татјана Алексич којашто го напиша драмскиот текст, нашите ученици ја раскажаа приказната за едно скопско министерско семејство Велелажовски. Семејство со изместени општествени вредности, кадешто се е подредено на моќта на парите па дури децата ги воспитуваат во духот на материјалистичките погледи, купување углед и титули со пари. Комичната разврска и реалистичната порака до сите нас не потсетува дека учењето и знаењето се трајни и неотуѓиви вредности, единствениот капитал кој ниту молци може да го изедат ниту крадци да го украдат !
Numero Uno се нашите ученици Огнен, Никола и Емил.
ihs-numero-uno
Тие се овогодинешните финалисти на Светскиот натпревар NASA Space Apps Challenge 2017, коишто ќе се натпреваруваат за можноста да патуваат во Kennedy Space Центарот на NASA и да го проследат полетувањето на вселенското летало.
Честитки за нашите млади креативци.
elena-jankulovska-angliski-jazik-1mesto-tekst-1
Нашата ученичка Елена Јанкуловска го постигна ПРВОТО МЕСТО на општинскиот натпревар по англиски јазик. Честитки за Елена и нејзиниот ментор, професорката по англиски јазик Татјана Филипова за освоено место. Директен пласман на регионалниот натпревар.

Браво за нашиот тим.
2-3-mesto-biologija-tekst-2
ВТОРО и ТРЕТО МЕСТО на општинскиот натпревар по биологија и пласман на регионалниот натпревар.

Честитки за нашите ем паметни ем прекрасни девојки, и нивниот ментор Елена Стефановска којашто преку континуира работа ги водеше и мотивираше нашите ученички да се натпреваруваат и да постигнат високи резултати.

Горди на нашиот тим :)
2-mesto-matematika-tekst-3
Честитки за нашиот математички тим!

ВТОРО МЕСТО на републичкиот натпревар по математика.

Одиме директно на Олимпијада!

Бравооооо..
1-nagrada-100-poeni-matematika-tekst-4
Традицијата продолжува....

ПРВА НАГРАДА со освоени максимални 100 поени на регионалниот натпревар по математика!!!

Најдобри сме во Скопје!

Честитики за постигнатиот успех.

Браво за најдобриот тим кој секогаш успева да не направи горди.

Филип Селамовски и Лена Миловановиќ Ви посакуваме успех на републичкиот натпревар.
srekjno-ucenici-kengur-tekst-5
Среќно на сите наши ученици коишто учествуваат на овогодинешниот меѓународен математички натпревар – КЕНГУР.